Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zupa gyros

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupę można doprawić do smaku rozgniecionymi ząbkami czosnku.

Zupa gyros

Składniki:

Zupa gyros

 

  • 1kg.mięsa wołowego lub wieprzowego,
  • 1cebula,
  • 1op.przyprawy do gyrosa,
  • po 1 czerwonej,zielonej i żółtej papryce,
  • 1puszka kukurydzy,
  • 1\2butelki sosu chili,
  • 1/2butelki sosu cygańskiego,
  • 1\2litra śmietany 30%,
  • 1op.zupy cebulowej

 

Sposób przygotowania:

Zupa gyros
Mięso i cebule kroimy w kostkę i razem smażymy na rozgrzanym oleju,do momentu,aż mięso będzie miękkie.Wsypujemy przyprawę do gyrosa,mieszamy i odstawiamy na godzinę.Papryki kroimy w kostkę i podsmazamy na oliwie.Mięso i papryki przekładamy do garnka,dodajemy odsączoną kukurydzę.sos chili,cygański i śmietanę,mieszamy i gotujemy ok.5min.Zupę cebulową gotujemy wg przepisu na opakowaniu,wlewamy do garnka z zupą mięsną,mieszamy i gotujemy jeszcze ok.10min.

Tagi:

sosy