Sposób przygotowania:
Zupa gyros
1. Mięso myjemy, kroimy w kostke, cebule również i razem smażymy na rozgrzanej oliwei, aż mięso będzie miekkie. Wsypujemy przyprawę do gyrosa, mieszamy i odstawiamy na godzinę.
2. Papryki myjemy, przekrawamy i usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie.
3.Miękkie mięso i paprykę przekładamy do garnka. dodajemy osączoną kukurydze , sosy i smietanę. Mieszamy i gotujemy 5 minut
4. Zupę cebulową gotujemy wdług przepisu na opak. Wlewamy do garnka z zupa mięsną, mieszamy i otujemy 10 minut
2. Papryki myjemy, przekrawamy i usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie.
3.Miękkie mięso i paprykę przekładamy do garnka. dodajemy osączoną kukurydze , sosy i smietanę. Mieszamy i gotujemy 5 minut
4. Zupę cebulową gotujemy wdług przepisu na opak. Wlewamy do garnka z zupa mięsną, mieszamy i otujemy 10 minut