Andrzej8651

Andrzej8651

Szef Kuchni
[Przepisów: 69]

Zupa jabłkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa jabłkowa najlepiej ja wykonać ze swieżych jabłek

Zupa jabłkowa

Składniki:

Zupa jabłkowa

 

  • 1 i pół litra wody
  • 700 g jabłek
  • 150 g cukru
  • 2 łyżki maki ziemniaczanej
  • 3-4 łyżki śmietany

 

Sposób przygotowania:

Zupa jabłkowa
Przygotowanie 700 g. jabłka należy wypłukać po czym obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, zalać wodą ugotować następnie przetrzeć przez sito. Dwie łyżki maki ziemniaczanej należy wsypać do szklanki i rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wodzy. I wlać do gotującej się zupy jabłkowej. Na koniec dodajemy 3-4 łyżki śmietany. Dobrze smakuje z grzankami.