Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Chłodnik z czarnych porzeczek i jabłek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny chłodnik owocowy wspaniały na upalne dni. Bardzo łatwy do przygotowania. Można go podawać sam, z groszkiem ptysiowym, krakersami lub biszkoptami.

Chłodnik z czarnych porzeczek i jabłek

Składniki:

Chłodnik z czarnych porzeczek i jabłek

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik z czarnych porzeczek i jabłek
Jabłka obrać, pokroić na kawałki, zalać gorącą wodą i rozgotować. Do garnuszka wlać odrobinę zimnej wody, wsypać mąkę ziemniaczaną, wymieszać, połączyć z miękkimi jabłkami, zagotować. Dodać oczyszczone i umyte porzeczki, cukier waniliowy, zagotować, zmiksować. Dosłodzić do smaku, wymieszać ze śmietaną, oziębić.