Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 866]

Zupa dyniowo-jabłkowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo prosta zupa krem z dyni, ale z dodatkiem jabłek. Nadają ciekawy owocowy smak i orzeźwiają nieco mdłą dynię.

Zupa dyniowo-jabłkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa dyniowo-jabłkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa dyniowo-jabłkowa
Obraną dynię (Muscat de Provence) i pokrojoną w kostkę smażyć na patelni, aż lekko się przyrumieni. Przełożyć do garnka i zalać bulionem. Część bulionu wlać na patelnię i wymyć pozostałości po smażeniu dyni. Przelać do garnka. Dodać obrane ze skórki i pokrojone na cząstki jabłka. Gotować, aż dynia będzie całkowicie miękka. Przyprawić i zmiksować dokładnie blenderem. Podawać np z grzankami. Smacznego!
Zupa dyniowo-jabłkowa
Dynię pokroić w kostkę i przysmażyć na patelni.
Zupa dyniowo-jabłkowa
Dynię przełożyć do garnka i zalać bulionem.
Zupa dyniowo-jabłkowa
Do zupy dodać obrane i pokrojone na cząstki jabłka.
Zupa dyniowo-jabłkowa
Kiedy wszystko zmięknie zupę przyprawić.