suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Zupa jabłkowa z makaronem i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polecam pyszną zupkę na jesienne obiadki

Zupa jabłkowa z makaronem i cynamonem

Składniki:

Zupa jabłkowa z makaronem i cynamonem

 

  • 1,5 kg jabłek;
  • 2 łyżki cukru brązowego;
  • łyżeczka cynamonu;
  • 20 dag suchego makaronu np świderki;

Sposób przygotowania:

Zupa jabłkowa z makaronem i cynamonem
Jabłka myjemy, obieramy ze skóry, następnie dzielimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy cukier (jeżeli jabłka są bardziej słodkie można dodać mniej cukru i odwrotnie, jeżeli są kwaskowe można dodać więcej cukru) i gotujemy do miękkości jabłek. 5 minut przed końcem doprawiamy cynamonem. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i zalewamy ugotowaną zupką.