olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Zupa jabłkowa z żurawinami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

zupa jabłkowa to prosta i szybka w wykonaniu zupa, a do tego bardzo pożywna i odżywcza

Zupa jabłkowa z żurawinami

Składniki:

Zupa jabłkowa z żurawinami

 

Sposób przygotowania:

Zupa jabłkowa z żurawinami
Jabłka umyć, pokroić na ćwiartki, usunąć ogonek i resztki okwiat, zalać ok. 3 szklankami wrzątku i rozgotować. Przetrzeć przez sito, osłodzić. Żurawiny umyć, przetrzeć przez sito do garnka z zupą, przelewając na sicie wrzątkiem. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2szklanki wody, wlać do gotującej się zupy, Ostudzić. Podawać z makaronem lub herbatnikami.