mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Zupa jagodowa z makaronem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Moje smaki z dzieciństwa i ulubiona zupa owocowa. Wyprzedza wiśniową którą też lubię, ale jagodową bardziej. Latem w upały schłodzoną jadam z kubka z makaronem na obiad i po obiedzie.

Zupa jagodowa z makaronem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa jagodowa z makaronem

 

Sposób przygotowania:

Zupa jagodowa z makaronem
Wykorzystałam makaron gniazda ale może być każdy inny. Gotuje go aldente i przelewam zimą wodą, odcedzam. Zimną wode wlewam do garnka, dodaję jagody i gotuje trzy minuty od momentu wrzenia. Mączkę ziemniaczaną wsypuje do kubka, wlewam kilka łyżek zimnej wody i rozpuszczam. wlewam do gotującej się zupy. Śmietanę wlewam do miseczki, dodaję po łyżce zupy. Robię to stopniowo żeby się nie zważyła zupa. Potem wlewam do zupy, doprawiam. Podaję z makaronem.
Zupa jagodowa z makaronem
jagody umyte i osuszone przeg gotowaniem
Zupa jagodowa z makaronem
woda zagotowana w garnku dodane jagody świeże
Zupa jagodowa z makaronem
mączka ziemniaczana rozpuszczona w wodzie

Tagi:

makaron