Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa jarzynowa z kalafiorem

Zupa jarzynowa

Składniki:

Zupa jarzynowa

 

  • 2 litry bulionu drobiowego
  • 2 mniejsze kalarepki
  • 4 młode średnie marchewki
  • 2 małe garści fasolki szparagowej
  • 1/2 szklanki świeżego groszku
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 2łyżki kaszy manny
  • sól, pieprz
  • posiekana zielenina wedle uznania
  • 1 mały kubeczek śmietanki 12%
  • 1 mały kalafior

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa
Kalarepę obrać, odciąć stwardniałą część i pokroić w kostkę lub słupki. Marchew i ziemniaki obrać i pokroić. Kalafior opłukać i podzielić na małe różyczki. Fasolkę opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Do gotującego się rosołu wrzucić obrane warzywa i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać kaszę mannę, śmietankę i doprawić do smaku solą, pieprzem. Zagotować i zdjąć z ognia dodać posiekaną zieleninę.