zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Zupa jarzynowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Zupa jarzynowa - samo zdrowie.

Zupa jarzynowa

Składniki:

Zupa jarzynowa

 

  • 6 skrzydełek
  • 500 g mieszanki mrożonej warzywnej 8 składnikowej
  • 500 g ziemniaków
  • 150 ml słodkiej śmietany 18%
  • sól, pieprz i maggi do smaku
  • natka pietruszki
  • koperek

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa
Skrzydełka zalać wodą i gotować około 15 minut na niewielkim ogniu. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru i gotować 5 minut. Dodać mieszankę warzywną, koperek i natkę i gotować do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi. Zupę zabielić śmietaną rozrobioną z odrobiną zupy.