Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa jarzynowa 2

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 10220

Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać, opłukać. Po­kroić w kostkę. Warzywa

Zupa jarzynowa 2

Składniki:

Zupa jarzynowa 2

 

  • 1 kg sporych ziemniaków
  • 40 dag mielonego mięsa wołowego
  • 2-3 ząbki czosnku
  • czerstwa bułka
  • jajo
  • 1-2 łyżki uprażonych ziaren słonecznika
  • vegeta
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa 2
Ziemniaki, marchew i pietruszkę obrać, opłukać. Po­kroić w kostkę. Warzywa zalać gorącym bulionem. Zagotować, dodać posiekane liście lubczyku. Gotować na małym ogniu pod przykryciem przez 15-20 minut. W tym czasie cebulę oraz czosnek obrać, posiekać. Na patelni roztopić masło i zaszklić na nim cebulę z czosnkiem. Następnie dodać do zupy i gotować razem dalsze 10 minut. Ugotowaną zupę wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Tagi:

mięso