Zupa jarzynowa minestrone

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wszystkie warzywa oczyścić i umyć. Kalafior i brokuły podzielić na różyczki,

Zupa jarzynowa minestrone

Składniki:

Zupa jarzynowa minestrone

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa minestrone
Wszystkie warzywa oczyścić i umyć. Kalafior i brokuły podzielić na różyczki, marchew pokroić w plasterki, seler w kostkę, a cebulę i por w paski. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki, a miąższ pokroić w ósemki. Czosnek obrać i rozetrzeć z małą ilością oliwy. Resztę oliwy rozgrzać w garnku i podsmażyć na niej jarzyny. Dodać czosnek, wlać rosół i doprawić do smaku pieprzem. Wszystko razem gotować około 20 minut na średnim ogniu. Przyprawić solą i pieprzem, podawać z tostami lub białym pieczywem.