kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Zupa jarzynowa na kwaśno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kroimy w drobną kostkę korzenie selera, marchwi i pietruszki oraz cebulę, po czym dusimy na oleju.

Zupa jarzynowa na kwaśno

Składniki:

Zupa jarzynowa na kwaśno

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa na kwaśno
Dodajemy posiekaną nać selera i zieloną pietruszkę, oprószamy mąką, mieszamy i zalewamy zimną wodą. Po doprowadzeniu do wrzenia zupę solimy, wkładamy do niej pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości. Gdy zupa jest gotowa, zdejmujemy ją z ognia i wlewamy sok z cytryny oraz śmietanę (lub wsypujemy tarty ser).

Tagi:

sery ser