Sposób przygotowania:
Jesienna zupa jarzynowa
Skrzydełka umyć włożyć do garnka zalać wodą. Gotować około 30 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę dodać do zupy pogotować. Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Kalafior podzielic na różyczki brukselki oczyścić. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Koperek posiekać. Wszystkie warzywa dodać do zupy i gotować do miękkości jarzyn i przyprawić. Zabielić mąka ze śmietaną.
![Jesienna zupa jarzynowa Jesienna zupa jarzynowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jesienna-zupa-jarzynowa-312822.jpg)
![Jesienna zupa jarzynowa Jesienna zupa jarzynowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jesienna-zupa-jarzynowa-312823.jpg)
![Jesienna zupa jarzynowa Jesienna zupa jarzynowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jesienna-zupa-jarzynowa-312824.jpg)