anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Jesienna zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa jarzynowa ze świeżych jesiennych warzyw. Często robiąc tą zupę robię drugą porcję jarzyn do zamrażalnika.

Jesienna zupa jarzynowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jesienna zupa jarzynowa

 

Sposób przygotowania:

Jesienna zupa jarzynowa
Skrzydełka umyć włożyć do garnka zalać wodą. Gotować około 30 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę dodać do zupy pogotować. Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Kalafior podzielic na różyczki brukselki oczyścić. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Koperek posiekać. Wszystkie warzywa dodać do zupy i gotować do miękkości jarzyn i przyprawić. Zabielić mąka ze śmietaną.
Jesienna zupa jarzynowa
skrzydełka należy pogotować. Ale nie do miękkości
Jesienna zupa jarzynowa
zrobić w miseczce mieszankę z jarzynami.
Jesienna zupa jarzynowa
zupa będzie bardzo aromatyczną i naturalna.