Sposób przygotowania:
Moja zupka jarzynowa na żeberkach
Umyte żeberka zalałam 3 litrami wody,doprowadziłam do wrzenia i gotowałam zbierając szumy ok.20min.W między czasie poszatkowałam kapustę,obrałam i pokroiłam w talarki marchew i por,pietruszkę, seler i ziemniaki w kostkę,posiekałam natkę pietruszki,podzieliłam na małe różyczki kalafior i brokuł.Wywar mięsny posoliłam i dodałam pozostałe przyprawy oprócz maggi,dodałam kapustę,marchew,pietruszkę,seler,por i gotowałam 10min.Dodałam ziemniaki-gotowałam następne 15min.Do zupy wrzuciłam groszek,kalafior, brokuł i natkę pietruszki na następne 10min.Zupę gotowałam na małym ogniu żeby warzywa się ugotowały ale nie rozgotowały,jeśli zupa jest za gęsta można dolać wrzącej wody.Gotową zupę na talerzu posypałam posiekanym koperkiem i doprawiłam maggi do smaku.SMACZNEGO!!!