Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa jarzynowa z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Rozgrzewająca zupa ugotowana na żeberkach z warzywami, czerwoną fasolą, porem oraz brukselką jest miłą odmianą prostych zup.

Zupa jarzynowa z brukselką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowa z brukselką

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z brukselką
Umyte żeberka pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i kostkę rosołową. Moczoną przez kilka godzin fasolkę umyć i dodać do gotującego się wywaru. Marchew, seler i pietruszkę pokroić w kostkę i dodać do zupy.

Kiedy fasola i żeberka będą miękkie dodać pokrojonego pora, ziemniaki pokrojone w kostkę oraz umytą brukselkę. Gotować do miękkości.

Doprawić do smaku i podawać.
Zupa jarzynowa z brukselką
Mięso zalać wodą dodać kostkęrosołową liscie laruowe i ziele angielskie.
Zupa jarzynowa z brukselką
Umytą i wymoczoną fasolkę dodać do zupy.
Zupa jarzynowa z brukselką
Marchew seler i pietruszkę obrać umyć i pokroić.
Zupa jarzynowa z brukselką
Dodać pora brukselkę i ziemniaki pokrojone w kostkę.