Sposób przygotowania:
zupa jarzynowa wg wilcza5
Mięso myjemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą.Gotujemy na wolnym ogniu około 1 godziny.
Warzywa obieramy , myjemy i kroimy w paseczki.podsmażamy na maśle aż zmiękną.
Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu około 40 minut.
Mięsko kroimy i dodajemy do zupy.
Zupkę doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Podajemy z ziemniakami .
Smacznego.
Warzywa obieramy , myjemy i kroimy w paseczki.podsmażamy na maśle aż zmiękną.
Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu około 40 minut.
Mięsko kroimy i dodajemy do zupy.
Zupkę doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Podajemy z ziemniakami .
Smacznego.