Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z cienką kiełbasą
Marchew i ziemniaki obieramy dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kosteczkę. Jeśli mamy świeżą fasolkę i kalarepę postępujemy z nimi tak samo. W wysokim garnku na maśle przesmażamy pokrojone na półplasterki szalotki oraz porę. Gdy się zeszklą dodajemy do nich pokrojoną w plasterki cienką kiełbasę. Całość przez chwilę smażymy. Następnie wrzucamy do garnka wszystkie warzywa za wyjątkiem cukinii, mieszamy i wlewamy rosół. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Na 3 minuty przed końcem gotowania wrzucamy zamrożone plasterki cukinii. Gdyby gotowały się dłużej zrobiłaby się z nich ciapa i nie byłoby ich widać w zupie.
![Zupa jarzynowa z cienką kiełbasą Zupa jarzynowa z cienką kiełbasą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-jarzynowa-z-cienka-kielbasa-333736.jpg)
![Zupa jarzynowa z cienką kiełbasą Zupa jarzynowa z cienką kiełbasą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-jarzynowa-z-cienka-kielbasa-333737.jpg)
![Zupa jarzynowa z cienką kiełbasą Zupa jarzynowa z cienką kiełbasą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-jarzynowa-z-cienka-kielbasa-333738.jpg)
![Zupa jarzynowa z cienką kiełbasą Zupa jarzynowa z cienką kiełbasą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zupa-jarzynowa-z-cienka-kielbasa-333739.jpg)