Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa jarzynowa z kalarepką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna i lekka zupa z dużą ilością warzyw

Zupa jarzynowa z kalarepką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowa z kalarepką

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z kalarepką
Ziemniaki, pietruszkę i seler obrać, umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka i zalać wodą. Dodać troszkę soli i zagotować. Gotować około 10 minut. W tym czasie kalarepkę umyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Wrzucić do zupy. Następnie różyczki brokułu i kalafiora oczyścić, umyć i wrzucić do zupy. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.Wlać śmietankę, zagotować i doprawić solą jeśli jest potrzeba oraz pieprzem białym. Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Gorącą zupę rozlać do talerzy i posypać posiekanym koperkiem
Zupa jarzynowa z kalarepką
Ziemniaki pietruszkę i seler obrać umyć i pokroić w kostkę Wrzucić do garnka i zalać wodą Dodać troszkę soli i zagotować Gotować około 10 minut
Zupa jarzynowa z kalarepką
W tym czasie kalarepkę umyć obrać ze skóry i pokroić w kostkę Wrzucić do zupy
Zupa jarzynowa z kalarepką
Następnie różyczki brokułu i kalafiora oczyścić umyć i wrzucić do zupy Gotować do miękkości wszystkich warzyw
Zupa jarzynowa z kalarepką
Wlać śmietankę zagotować i doprawić solą jeśli jest potrzeba oraz pieprzem białym Koperek umyć osuszyć i posiekać