Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa jarzynowa z ziołami

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 340

Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Seler i marchewkę pokroić w

Zupa jarzynowa z ziołami

Składniki:

Zupa jarzynowa z ziołami

 

  • cebula
  • 10 dag selera naciowego
  • 20 dag marchwi
  • 2 łyżeczki oleju
  • 1,5 l wywaru jarzynowego
  • łyżka posiekanego koperku
  • łyżeczka estragonu lub cząbru

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z ziołami
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oleju. Seler i marchewkę pokroić w słupki. Cebulę zagotować z wywarem i odstawić na kilka minut. Dodać seler i marchew, gotować około 10 minut. Posypać estragonem i koperkiem.