Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa zarzucona zacierkami
Udko wymoczyć,zalać wodą,zagotować,dodać przyprawy,pokrojonego pora,cebulę,startą marchewkę,selera i pietruszkę.
Gotować 30 min,wyjąć mięso,dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki,gotować do miękkości,pod koniec dodać groszek.
Gdy wszystko jest miękkie wsypać zacierki,gotować jeszcze około 7 min.
Dodać pokrojone mięso,zaprawić słodką śmietanką (nie gotować)posypać koperkiem.
Smacznego.
Gotować 30 min,wyjąć mięso,dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki,gotować do miękkości,pod koniec dodać groszek.
Gdy wszystko jest miękkie wsypać zacierki,gotować jeszcze około 7 min.
Dodać pokrojone mięso,zaprawić słodką śmietanką (nie gotować)posypać koperkiem.
Smacznego.
elzbieta8960