mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Zupa jarzynowo- grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Zupa zainspirowana mrożonkami- przeczytałam w sklepie skład

Zupa jarzynowo- grzybowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowo- grzybowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowo- grzybowa
Grzyby zalewamy wodą, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy. Ziemniaki obieramy, płuczemy kroimy w kostkę. Wrzucamy do zupy, tak samo włoszczyzna- marchew, seler, pietruszka- w kostkę, por w krążki i w zupę. gotujemy do miękkości. Cebulę zasmażamy na złoto. Mąkę rozkłócimy ze śmietan, rozcieńczamy wrzącym wywarem i zabielamy zupę. Przyprawiamy wedle uznania. Na koniec dodajemy cebulkę. smacznego.
Zupa jarzynowo- grzybowa
Grzyby zalewamy wodą, dodajemy sól i gotujemy
Zupa jarzynowo- grzybowa
Warzywa kroimy w kostkę, zaś pora w krązki.
Zupa jarzynowo- grzybowa
Cebulkę pokrojoną w kostkę zasmażamy na złoto na oleju.
Zupa jarzynowo- grzybowa
Na koniec wsypujemy cebulkę do zupy, przyprawiamy i gotowe.