Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lekka pyszna zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

Składniki:

Zupa kalafiorowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa
Ziemniaki, marchew, pietruszkę obieramy, myjemy i kroimy w kosteczkę, pora płuczemy w zimnej wodzie i kroimy w talarki. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki. Do garnka wlewamy około 1,5 l wody, dodajemy kostkę bulionową i zagotowujemy, dodajemy wszystkie pokrojone i przygotowane wcześniej warzywka. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem do ich miękkości. Doprawiamy do smaku pieprzem najlepiej świeżo zmielonym, Podajemy posypując posiekanym koperkiem

Tagi:

kalafior