dzastina

dzastina

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 142]

Zupa Kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa Kalafiorowa na szybko

Zupa Kalafiorowa

Składniki:

Zupa Kalafiorowa

 

  • Przepis na 3-4 osób

 

  • 6 - 8 skrzydełek

 

  • 1 kostka rosołowa

 

 

  • 2-3 marchewek

 

 

  • 1 pietruszka

 

  • 0,5 selera

 

 

 

  • przyprawy ; pieprz, sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa Kalafiorowa
WARZYWA myjemy , obieramy a następnie kroimy.
MARCHEWKĘ w krążki i paseczki. resztę warzyw w kostkę a od kalafiora rozdzielamy różyczki.
SKRZYDEŁKA gotujemy do miękkości i wrzucamy warzywa gotujemy i na samym końcu wrzucamy kalafior.
JAJKO mieszamy np trzepaczka w szklance czy miseczce i wlewamy do zupy mieszając, doda nam to nieco lepszy posmak do zupy. Na końcu zupę zabielamy śmietana.
WSPANIAŁYM dodatkiem do zupy jest podsmażana bułeczka :)