Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa

Składniki:

Zupa kalafiorowa

 

  • 50 dag kalafiora
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 małe marchewki, pokrojone w kostkę
  • 2 ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 10 dag twarogu
  • 100 ml kremówki
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa

Cebulę smażymy na patelni. Do bulionu dodajemy kalafior, cebulę, ziemniaki i gotujemy, aż będą miękkie. Dodajemy śmietanę i rozkruszony twaróg. Przyprawiamy do smaku.


 

Tagi:

kalafior