czarna landryna

czarna landryna

Kucharz
[Przepisów: 2]

Zupa kalafiorowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mój dzisiejszy obiad - zupa kalafiorowa.

Zupa kalafiorowa

Składniki:

Zupa kalafiorowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa
Najpierw dokładnie opłukujemy kalafiora, fasolkę i marchewkę, osuszamy i obieramy. Skrzydełka kurczaka również myjemy i wrzucamy do gotującej się wody. Marchewkę, fasolkę, liście selera i pora, pietruszkę kroimy w kostkę, a następnie wrzucamy do wywaru. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem, vegetą oraz kostką rosołową. Później obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki i wrzucamy do zupy razem z różyczkami kalafiora. Gotujemy wszystko około godziny. Na koniec doprawiamy śmietaną.