Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Zupa kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna i sycąca zupa kalafiorowa

Zupa kalafiorowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kalafiorowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa
Do garnka z woda wrzucić kostkę rosołową,l iście laurowe oraz ziele angielskie. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera obrać i starkować na tarce. Ziemniaki pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do wywaru i zagotować do miękkości. Kalafiora wyróżyczkować, opłukać i dodać do zupy. Cebulę obrać, drobno poszatkować i zasmażyć. Wrzucić do zupy. Przyprawić przyprawami do smaku. Koperek opłukać, posiekać i również dodać do zupy a następnie zabielić jogurtem naturalnym.
Zupa kalafiorowa
Marchewke obrac ,umyć i zetrzeć na tarce z pietruszką i selerem.
Zupa kalafiorowa
Kalafiora umyć i poróżyczkować na kawałeczki
Zupa kalafiorowa
Ziemniaki obrac,umyc i pokroić w kosteczkę
Zupa kalafiorowa
Zupę przyprawić do smaku i zahartować jogurtem