mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Zupa kalafiorowa 4.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna zupka z młodego kalafiora .

Zupa kalafiorowa 4. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa kalafiorowa 4.

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa 4.
Mięso myjemy przekładamy do garnka , warzywa : marchew , ziemniaki ,pietruszkę i seler myjemy obieramy , kroimy na mniejsze kawałki dodajemy do mięsa . Zalewamy wodą i gotujemy aż ziemniaki zmiękną . Kalafior dobrze myjemy kroimy w różyczki i dokładamy do wywaru , chwilę gotujemy aż kalafior zrobi się miękki . Zagęszczamy wodą z mąką i śmietanka , doprawiamy do smaku solą , pierzem oraz kucharkiem.
Zupa kalafiorowa 4.
Młody kalafior kroimy w mniejsze różyczki