Sposób przygotowania:
zupa kalafiorowa 6
Ser żółty zetrzyj na tarce. Kalafiora obmyj wodą i oczyść. Przygotuj miskę, wlej do niej 1 szklankę octu i 3 szklanki wody, włóż kalafior.Podziel warzywo na pare małych części. Odcedź. Ugotuj mleko i wlej je do kalafiora. Gotuj ok 5 minut. Przetrzyj na tarce kalafior. Dodaj ser,żółtko i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj. Dodaj szczyptę przyprawy do zup. Wymieszaj. Zupa gotowa
edytaha
mooooon
elzbieta8960
Ja mysle ze kalafiora wrzucasz do wody z octem aby pozbyc sie ewentualnych nieproszonych w nim gosci a nie po to aby mial lepszy smak :):):)
Zoltko wrzucone w calosci do gotujacej zupy ma sie w niej sciac ? i tak sobie w calosci sciete plywac w zupie ? Nie rozumie....