eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa kalafiorowa Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Pyszna,lekka i pożywna zupka.

Zupa kalafiorowa Eli

Składniki:

Zupa kalafiorowa Eli

 

  • kawałek mięsa wołowego z kością(szponder)
  • 1 mały kalafior
  • 1 marchewka
  • kawałek selera
  • 1 pietruszka
  • 5-6 większych ziemniaków
  • 1/2 szklanki kaszy manny
  • sól,maggi
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa Eli
Szponder włożyć do garnka,wlać około 4 litry wody i gotować 30 minut.Umyty kalafior podzielić na różyczki.Gruby trzon kalafiora obrać ze skóry i pokroić w kostkę,młode listki też pokroić.Marchew,pietruszkę,selera i ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Do garnka z wywarem wrzucić ziemniaki,jarzyny,kalafior,posolić i ugotować do miękkości.Do zupy powoli wsypywać kaszę manną,cały czas mieszając,żeby nie porobiły się kluchy,jeszcze chwilę pogotować i doprawić maggi do smaku.Natkę i koperek posiekać.Zupę nalać na talerze i posypać natką i koperkiem.Smacznego!