kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Zupa kalafiorowa po chinsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa kalafiorowa gotowana na wywarze z warzyw na chinskich skladnikach.

Zupa kalafiorowa po chinsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kalafiorowa po chinsku

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa po chinsku
Naszą zupę zaczynamy od kupna składników na targu i następnie przygotowania. Marczewkę obieramy i kroimy w kostkę , porę obieramy i kroimy na pół (tylko białą część). Ziemniaki obieramy, myjemy kroimy w kostkę.Podudzia po umyciu razem z innymi składnikami wkladamy na garna elektrycznego . Na koniec myjemy kalafior rozrywamy go na małe różyczki i dokładamy do całości. Zalewamy składniki wodą , dodajemy kostkę rosołową i zaczynamy gotować . Zupę gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie na koniec gotowania doprawiamy szczypta vegety oraz pieprzu . Życzę smacznego
Zupa kalafiorowa po chinsku
Marchewkę obieramy i kroimy w niedużę kostkę .
Zupa kalafiorowa po chinsku
Ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy razem z porą .
Zupa kalafiorowa po chinsku
Na koniec dodajemy różyczki z kalafioru .
Zupa kalafiorowa po chinsku
Tak przygotowaną zupę gotujemy do miekkości .