Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa wg marzenciak1985
Do garnka nalewamy wody i lekko podgrzewamy a następnie wrzucamy udko z kurczaka. Kiedy woda nam się podgrzewa obieramy marchewki i pietruszkę, które ścieramy na tarce. Dorzucamy kostkę rosołową do smaku i starte warzywa. Następnie kroimy kalafiora na małe kawałki i obieramy ziemniaki, które także kroimy na małe kawałki. Po około 5 minutach dorzucamy kalafior. Gotujemy to około 10 minut i wrzucamy ziemniaki. Gotujemy do czasu kiedy ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy do smaku maggi, pieprzem i bazylią. W czasie kiedy zupa się gotuje kroimy drobno natkę pietruszki, którą dodajemy do zupy na minutę przed wyłączeniem. Kiedy zupa jest już gotowa, wyłączamy i zaprawiamy śmietaną. Nabieramy troszkę zupy do szklanki i dodajemy około 3 łyżek śmietany. Mieszamy razem i dolewamy do zupy. Jeśli ktoś nie lubi to zawsze można zaprawić zupę śmietaną już na talerzu. Smacznego