Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa kalafiorowa wg Triss

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna zupa kalafiorowa z ziemniakami i kalarepą.

Zupa kalafiorowa wg Triss Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa kalafiorowa wg Triss

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa wg Triss
Skrzydełka i udka zalać wodą, podgotować przez kilkanaście minut, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i kalarepę. Kalafior podzielić na różyczki, umyć. cebulę pokroić w drobną kostkę. Gdy ziemniaki zmiękną dodać kalafior i cebulę, gotować miękkości. Do zupy dodać kilka łyżek śmietany, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać szczypiorek i koperek, oraz groszek wedle uznania.
Zupa kalafiorowa wg Triss
Zupę zabielić śmietaną i przyprawić do smaku.