Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Zupa kalafiorowa z pęczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 280
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa ta jest bardzo smaczna oraz lekka - a jednocześnie pożywna i bardzo syta. Połączenie kalafiora z gruboziarnistą kaszą jęczmienną to naprawdę doskonały pomysł.

Zupa kalafiorowa z pęczakiem

Składniki:

Zupa kalafiorowa z pęczakiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa z pęczakiem
Na początku należy ugotować wywar drobiowy z dodatkiem soli, z liśćmi laurowymi i zielem angielskim.

Następnie do garnka wrzucić uprzednio pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera i pora) oraz po 3-5 minutach gotowania - opłukany pod bieżącą wodą pęczak.

7-10 minut przed końcem gotowania do zupy dodać różyczki kalafiora.

Gotową zupę doprawić według smaku i posypać posiekaną zieleniną.