Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa z pęczakiem
Na początku należy ugotować wywar drobiowy z dodatkiem soli, z liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Następnie do garnka wrzucić uprzednio pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera i pora) oraz po 3-5 minutach gotowania - opłukany pod bieżącą wodą pęczak.
7-10 minut przed końcem gotowania do zupy dodać różyczki kalafiora.
Gotową zupę doprawić według smaku i posypać posiekaną zieleniną.
Następnie do garnka wrzucić uprzednio pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera i pora) oraz po 3-5 minutach gotowania - opłukany pod bieżącą wodą pęczak.
7-10 minut przed końcem gotowania do zupy dodać różyczki kalafiora.
Gotową zupę doprawić według smaku i posypać posiekaną zieleniną.
gusia1000