Sposób przygotowania:
Odchudzona fit-pomidorówka
Gotujemy bulion: włoszczyznę zalewamy wodą, wrzucamy umyte kawałki kurczaka, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, lubczyk, gotujemy ok. godzinę, zbierając co jakiś czas "szumowiny".
Wyjmujemy części kurczaka i włoszczyznę; mięso możemy pokroić drobno i wrzucić do bulionu.
Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem, zmniejszamy ogień, gotujemy jeszcze ok. 20 min.
Do kubeczka odlewamy trochę zupy, mieszamy ją z mlekiem (hartujemy), łączymy z pozostałą zupą, gotujemy jeszcze chwilę.
Próbujemy, ewentualnie dodajemy jeszcze soli i pieprzu. Gotujemy ryż lub makaron.
Ryż lub makaron wykładamy na talerze, zalewamy zupą, posypujemy świeżą lub suszoną natką pietruszki i lubczykiem.
Wyjmujemy części kurczaka i włoszczyznę; mięso możemy pokroić drobno i wrzucić do bulionu.
Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem, zmniejszamy ogień, gotujemy jeszcze ok. 20 min.
Do kubeczka odlewamy trochę zupy, mieszamy ją z mlekiem (hartujemy), łączymy z pozostałą zupą, gotujemy jeszcze chwilę.
Próbujemy, ewentualnie dodajemy jeszcze soli i pieprzu. Gotujemy ryż lub makaron.
Ryż lub makaron wykładamy na talerze, zalewamy zupą, posypujemy świeżą lub suszoną natką pietruszki i lubczykiem.