LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Zupa kalafiorowa ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Delikatna, sezonowa i bardzo smaczna zupka.

Zupa kalafiorowa ze śmietaną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa kalafiorowa ze śmietaną

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowa ze śmietaną
Włoszczyznę i kości opłukać, oczyścić, ugotować wywar, wyjąc kości. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do bulionu. Kalafior opłukać, obrać z liści, podzielić na różyczki włożyć do wywaru, ugotować. Mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć z wywarem, doprawić do smaku, zagotować.
Zupa kalafiorowa ze śmietaną
Gotowanie wywaru na zupę kalafiorową ze śmietaną.
Zupa kalafiorowa ze śmietaną
Gotowanie kalafiora z ziemniakami w wywarze.
Zupa kalafiorowa ze śmietaną
Dodanie śmietany wymieszanej z mąką do zupy kalafiorowej.

Tagi:

kalafior