kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Zupa kalafiorowo - cukiniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną i sycącą zupę. Przygotowana na domowym rosole z dodatkiem drobnego makaronu. Polecam.

Zupa kalafiorowo - cukiniowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kalafiorowo - cukiniowa

 

  • 1/2 średniego kalafiora
  • 1 cukinia
  • 3 marchewki
  • 2 l rosołu
  • 10 łyżek drobnego makaronu
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowo - cukiniowa
Marchewki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i wkładamy do garnka z gotującym się rosołem.
Kalafior dzielimy na różyczki i myjemy, odsączamy z wody.
Cukinię myjemy i odcinamy końcówki, kroimy w kostkę i razem z kalafiorem dokładamy do garnka z marchewką.
Gdy warzywa są prawie ugotowane wsypujemy makaron i gotujemy przez około 5 minut.
Solimy do smaku.
Zupa kalafiorowo - cukiniowa
Obraną i umytą marchewkę kroimy w kostkę.
Zupa kalafiorowo - cukiniowa
Umytą cukinię kroimy w kostkę i dodajemy do zupy.
Zupa kalafiorowo - cukiniowa
Umyte różyczki kalafiora przekładamy na cedzak.
Zupa kalafiorowo - cukiniowa
Wszystkie warzywa gotujemy do miękkości.

Tagi:

warzywa zupa