jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 521]

Zupa z fasolką zieloną i żółtą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pożywna zupa z kolorową fasolką szparagową, często gości na moi stolę w sezonie szparagowym. A w zimie przyrządzam z fasolki mrożonej.

Zupa z fasolką zieloną i żółtą Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Zupa z fasolką zieloną i żółtą

 

Sposób przygotowania:

Zupa z fasolką zieloną i żółtą
Ziemniaki obrać i opłukać, pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową żółtą i zieloną przebrać i odciąć końcówki po obu stronach, zalać wodą i gotować około 10 minut do miękkości.

Do garnka wlać wodę i włożyć pokrojone ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler kawałek mały.

Posolić i gotować na wolnym ogniu, dodać liść laurowy i ziele angielskie.

Gdy składniki są już miękkie wlać bulion lub rosół i dodać fasolkę szparagową pokrojoną na małe kawałki. Zagotować i przyprawić do smaku. Następnie zatrzepać zupę mąką wymieszaną ze śmietaną, wsypać natkę pietruszki.

Nalewać na talerze i można jeszcze posypać natką.
Zupa z fasoklą zieloną i żółtą
Ziimniaki obrać i dokładnie opłukać pod bieżącą wodą lub w garnku
Zupa z fasoklą zieloną i żółtą
Fsolkę szparagową obrać z końcówek i ugotować około 10 minut
Zupa z fasoklą zieloną i żółtą
Do garnka wlać wodę i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki ,jarzyny i liście laurowe oraz zoele angielskie
Zupa z fasoklą zieloną i żółtą
Gotować na wolnym ogniu do miękkości składnkiów
Zupa z fasoklą zieloną i żółtą
Gdy składniki są ugotowane dodać fasolkę szparagową pokrojoną i zatrzepać zupę śmietaą z mąką.
Zupa z fasoklą zieloną i żółtą
Nalewać na talerze i posypać natką pietruszki