Sposób przygotowania:
Zupa z fasolką zieloną i żółtą
Ziemniaki obrać i opłukać, pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową żółtą i zieloną przebrać i odciąć końcówki po obu stronach, zalać wodą i gotować około 10 minut do miękkości.
Do garnka wlać wodę i włożyć pokrojone ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler kawałek mały.
Posolić i gotować na wolnym ogniu, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Gdy składniki są już miękkie wlać bulion lub rosół i dodać fasolkę szparagową pokrojoną na małe kawałki. Zagotować i przyprawić do smaku. Następnie zatrzepać zupę mąką wymieszaną ze śmietaną, wsypać natkę pietruszki.
Nalewać na talerze i można jeszcze posypać natką.
Do garnka wlać wodę i włożyć pokrojone ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler kawałek mały.
Posolić i gotować na wolnym ogniu, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Gdy składniki są już miękkie wlać bulion lub rosół i dodać fasolkę szparagową pokrojoną na małe kawałki. Zagotować i przyprawić do smaku. Następnie zatrzepać zupę mąką wymieszaną ze śmietaną, wsypać natkę pietruszki.
Nalewać na talerze i można jeszcze posypać natką.