Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowo-koperkowa
Warzywa dokładnie myjemy i oczyszczamy. Kalafiora dzielimy na małe kawałki. Marchew i pozostałe warzywa obieramy i kroimy w kostkę.
Włoszczyznę lekko obsmażamy. Zalewamy bulionem. Dodajemy kalafiora. Przyprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości warzyw.
Na koniec zupę zaprawiamy śmietaną i chwilę podgrzewamy, a by śmietana straciła smak surowości. Koperek siekamy i dodajemy do śmietany.
Smacznego!
Włoszczyznę lekko obsmażamy. Zalewamy bulionem. Dodajemy kalafiora. Przyprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości warzyw.
Na koniec zupę zaprawiamy śmietaną i chwilę podgrzewamy, a by śmietana straciła smak surowości. Koperek siekamy i dodajemy do śmietany.
Smacznego!