dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1201]

Zupa kalafiorowo-koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Przepyszna zupka z pożywnymi kawałkami warzyw. Idealna na obiad dla całej rodziny. Polecam gorącą :)

Zupa kalafiorowo-koperkowa

Składniki:

Zupa kalafiorowo-koperkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa kalafiorowo-koperkowa
Warzywa dokładnie myjemy i oczyszczamy. Kalafiora dzielimy na małe kawałki. Marchew i pozostałe warzywa obieramy i kroimy w kostkę.

Włoszczyznę lekko obsmażamy. Zalewamy bulionem. Dodajemy kalafiora. Przyprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości warzyw.

Na koniec zupę zaprawiamy śmietaną i chwilę podgrzewamy, a by śmietana straciła smak surowości. Koperek siekamy i dodajemy do śmietany.

Smacznego! 

Tagi:

zupa warzywa