ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 193]

Zupa z młodej kapusty z batatem i majerankiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 23

Zupa z młodej kapusty ze świeżym batatem i majerankiem w sam raz na zdrowy obiad dla dorosłych i dla dzieci.

Zupa z młodej kapusty z batatem i majerankiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z młodej kapusty z batatem i majerankiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa z młodej kapusty z batatem i majerankiem
Do garnka wkładamy skrzydełka, zalewamy wodą wkładamy dwa liście laurowe, 3 ziela angielskie i sypiemy sól. Kapustę kroimy dość grubo i wkładamy do garnka w chwili kiedy skrzydełka są na wpół miękkie. Dodajemy także bardzo drobno pokrojonego batata, i jedną cebulę pokrojoną w pół księżyce, wkładamy dwie gałązki majeranku i lubczyku.

Pod koniec gotowania dodajemy pokrojony, drobny szczypiorek oraz młody koperek.

Doprawiamy do smaku solą. 
Zupa z młodej kapusty z batatem i majerankiem
Do garnka wkładamy skrzydełka, zalewamy wodą wkładamy dwa liście laurowe, 3 ziela angielskie i sypiemy sól.
Zupa z młodej kapusty z batatem i majerankiem
Kapustę kroimy dość grubo i wkładamy do garnka w chwili kiedy skrzydełka są na wpół miękkie.
Zupa z młodej kapusty z batatem i majerankiem
Batata obieramy ze skórki i bardzo drobno kroimy.
Zupa z młodej kapusty z batatem i majerankiem
Dwie gałązki świeżego majeranku płuczemy pod bieżącą wodą id dodajemy do garnka z warzywami.