Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowo brokułowa z ziemniakami
Do wysokiego garnka wlewam ok 3 litrów zimnej wody. Dodaję rosołek, przyprawy , liść laurowy oraz ziele angielskie. Doprowadzam do wrzenia.
Warzywa myję. Brokuł i kalafior dzielę na różyczki. Marchewkę i ziemniaki obieram.
Kroję w dużą kostkę. Do gotującego się bulionu dodaję wszystkie warzywa i gotuję ok 30 min aż będą miękkie.
Na koniec odstawiam na bok i dodaję ok 3 łyżek jogurtu naturalnego. Mieszam. Następnie posypuję koperkiem. Smacznego.
Warzywa myję. Brokuł i kalafior dzielę na różyczki. Marchewkę i ziemniaki obieram.
Kroję w dużą kostkę. Do gotującego się bulionu dodaję wszystkie warzywa i gotuję ok 30 min aż będą miękkie.
Na koniec odstawiam na bok i dodaję ok 3 łyżek jogurtu naturalnego. Mieszam. Następnie posypuję koperkiem. Smacznego.