Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 20

Bardzo smaczna zupka z dużą ilością warzyw, pożywna i zdrowa. Mięso ze skrzydeł kaczki można obrać z kości i dodać do zupy.

Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki
Skrzydełka wrzucamy do wrzącej, posolonej wody i gotujemy około 40 minut. W międzyczasie oczyszczamy, obieramy i kroimy warzywa.

Po upływie 40 minut do wywaru dodajemy warzywa (oprócz brokułów), liście laurowe oraz tymianek. Gotujemy około 10-15 minut.

Dodajemy podzielone na różyczki brokuły i gotujemy jeszcze 5 minut. Następnie dodajemy śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki, doprowadzamy do wrzenia.

Doprawiamy do smaku pieprzem i podajemy. 
Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki
Wrzucamy skrzydła kaczki do wrzącej, osolonej wody
Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki
W międzyczasie oczyszczamy i kroimy wszystkie warzywa
Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki
Dodajemy do wywaru wszystkie warzywa oprócz brokułów
Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki
Dodajemy brokuły i gotujemy jeszcze 5 minut

Tagi:

zupa warzywa