Sposób przygotowania:
Zupa warzywna na skrzydłach z kaczki
Skrzydełka wrzucamy do wrzącej, posolonej wody i gotujemy około 40 minut. W międzyczasie oczyszczamy, obieramy i kroimy warzywa.
Po upływie 40 minut do wywaru dodajemy warzywa (oprócz brokułów), liście laurowe oraz tymianek. Gotujemy około 10-15 minut.
Dodajemy podzielone na różyczki brokuły i gotujemy jeszcze 5 minut. Następnie dodajemy śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki, doprowadzamy do wrzenia.
Doprawiamy do smaku pieprzem i podajemy.
Po upływie 40 minut do wywaru dodajemy warzywa (oprócz brokułów), liście laurowe oraz tymianek. Gotujemy około 10-15 minut.
Dodajemy podzielone na różyczki brokuły i gotujemy jeszcze 5 minut. Następnie dodajemy śmietanę oraz posiekaną natkę pietruszki, doprowadzamy do wrzenia.
Doprawiamy do smaku pieprzem i podajemy.