Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowo-serowa z marchewką i groszkiemZupa kalafiorowa 1
Marchewkę obieramy i kroimy w plastry.
Zupa kalafiorowa 2
Cebulę drobno siekamy.
Zupa kalafiorowa 3
Czosnek kroimy w plasterki. Cebule i czosnek szklimy na maśle. Po 3 minutach dokładamy marchew. Smażymy przez ok. 5 minut. Wkładamy do garnka. Zalewamy bulionem, który zagotowujemy.
Zupa kalafiorowa 4
Makaron różyczkujemy- dzielimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do zupy. Po 10 minutach dokładamy groszek. Gotujemy przez 5 minut. Koperek siekamy.
Zupa kalafiorowa 5
W śmietanie rozpuszczamy serki topione. Dodajemy do zupy. Doprawiamy. Przed podaniem posypujemy świeżym koperkiem.
SylaUla