Sposób przygotowania:
Zupa kalafiorowa.
Do dużego garnka należy wlać 2 litry wody i dodać 2 kostki rosołowe drobiowe, następnie wrzucić 2 ziarnka ziela angielskiego, włożyć liść laurowy, dodać pół łyżeczki pieprzu mielonego prawdziwego. Następnie taki wywar należy zagotować. Marchewkę obieramy ze skórki, następnie płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy ją w kostkę. Kalafior dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, następnie dzielimy na kawałki. Ziemniaki obieramy ze skórki, następnie dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Pora myjemy pod bieżącą wodą, następnie przekrawamy wzdłuż na dwie połowy i kroimy w pół plasterki. Pokrojone warzywa dodajemy do gotującego się bulionu. Warzywa gotujemy w wywarze, aż zmiękną. Następnie zaprawiamy zupę śmietaną, wsypujemy sól, dokładnie mieszamy. Na koniec posypujemy posiekanym, umytym pod bieżącą wodą koperkiem.
Smacznego :)
Smacznego :)