Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

Zupa kanadyjska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna zupa kanadyjska- z serkiem topionym i mięsem mielonym.

Zupa kanadyjska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa kanadyjska

 

  • 2 pory
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 serek topiony
  • 300 gram pieczarek
  • kość wieprzowa 1 szt
  • śmietana 18% - kubeczek
  • sól, pieprz, majeranek

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa kanadyjska
Ugotować wywar na kości. Natępnie formujemy z mięsa mielonego kulki (tak jak na pulpety) i dodajemy do wywaru oraz dodajemy pieczarki i pory pokrojone w półplastry, oraz sól, pieprz. Podgotować aż mięso będzie miękkie. Na koniec serek rozrobić w szklance z zupą, wlać go do zupy. Na koniec dodać śmietanę by zaprawić oraz majeranek. Najlepiej smakuje z podpiekaną bułką posmarowaną masełkiem i posypaną solą czosnkową.
Zupa kanadyjska
gotujemy wywar :)
Zupa kanadyjska
formujemy kulki i wrzucamy do wywary
Zupa kanadyjska
nastepnie dodajemy pokrojony por w poltalarki i gotujemy
Zupa kanadyjska
buleczke smarujemy maslem posypujemy sola czosnkowa i podpiekamy w piekarniku . podajemy z zupa