zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Zupa kapuściana

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Podobno ta zupa pozwala zdrowo zrzucić zbędne kilogramy - zobaczymy

Zupa kapuściana

Składniki:

Zupa kapuściana

 

  • 1 główka kapusty ( młoda )
  • 3 duże cebule
  • 1 pęczek selera naciowego
  • 2 duże pietruszki
  • 2 czerwone papryki ( może być inny kolor )
  • 4 duże pomidory
  • woda
  • pieprz do smaku
  • chili do smaku
  • woda

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana
Wszystkie warzywa umyć i pokroić np. w kostkę. Wrzucić je do dużego garnka i zalać wodą tak aby warzywa były zakryte. Gotować do miękkości warzyw a potem doprawić do smaku pieprzem i chili, można dodać dosłownie 2 szczypty soli. Tak przygotowaną zupę jeść przez 7 dni na każdy posiłek, a potem na śniadanie i kolację. W następnych dniach można jeść tylko raz dziennie uważając aby nie objadać się innymi produktami spożywczymi.