Sposób przygotowania:
Zupa kapuściana
Kapustę białą obieramy z brzydkich liści, następnie szatkujemy.
Kiełbasę kroimy w większą kostkę,wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą dodajemy obraną startą na tarce włoszczyznę, pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną oraz poszatkowaną kapustę.
Gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
Dodajemy obrane pokrojone w kostkę ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie oraz kostkę rosołową.
Gotujemy do miekkości warzyw.
Doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem i solą.
Zupę zagęszczamy zasmażką zrobioną z masła i mąki.
Wlewamy zasmażkę do zupy mieszając a następnie zagotowujemy.
Na koniec dodajemy poszatkowany koperek oraz poszatkowaną natkę pietruszki.
Kiełbasę kroimy w większą kostkę,wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą dodajemy obraną startą na tarce włoszczyznę, pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną oraz poszatkowaną kapustę.
Gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
Dodajemy obrane pokrojone w kostkę ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie oraz kostkę rosołową.
Gotujemy do miekkości warzyw.
Doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną, pieprzem i solą.
Zupę zagęszczamy zasmażką zrobioną z masła i mąki.
Wlewamy zasmażkę do zupy mieszając a następnie zagotowujemy.
Na koniec dodajemy poszatkowany koperek oraz poszatkowaną natkę pietruszki.
gusia1000