Sposób przygotowania:
Zupa z kurkami Eliprzygotowanie składników
Kurki przebrać, opłukać w osolonej wodze i dokładnie odsączyć. Większe kurki pokroić.
przygotowanie składników cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Marchewki, pietruszki i seler obrać i umyć.
przygotowanie składników cd
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie zupy
Porcję rosołową opłukać i włożyć do dużego garnka. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i jarzyny. Wlać wodę, posolić i ugotować wywar. Z wywaru wyjąć porcję rosołową i warzywa.
przygotowanie zupy cd
Na patelni roztopić masło, dodać cebulę i przesmażyć.
przygotowanie zupy cd
Do cebuli dodać kurki, pieprz i smażyć aż będą miękkie.
przygotowanie zupy cd
Do wywaru dodać ziemniaki i kurki. Gotować zupę aż ziemniaki będą miękkie. Marchewki wyjęte z wywaru pokroić w kostkę i dodać do zupy.
Natkę pietruszki opłukać , osuszyć i pokroić.
Śmietanę wymieszać z mąką, dolać gorącej zupy i wymieszać. Śmietanę wlać do zupy i zagotować. Zupę rozlać do talerzy i posypać natką pietruszki.
Smacznego!
niezły kąsek
eli_555
I była pyszna.
gusia1000