dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Zupa kapuściana z ryżem i wieprzowiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo pozywna zupa z mięsną wkłądką

Zupa kapuściana z ryżem i wieprzowiną

Składniki:

Zupa kapuściana z ryżem i wieprzowiną

 

  • 1 golonka
  • pół główki białej kapusty
  • 150g brązowego ryżu
  • 5 szt ziela angiel
  • liśc laurowy
  • sól
  • pieprz
  • kawałek selera
  • 1 cebula

 

Sposób przygotowania:

Zupa kapuściana z ryżem i wieprzowiną
Golonke myjemy dobrze, wrzucamy do garnka, dodajemy brązowy ryż, ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy ok 45 min. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Selera obieramy i kroimy w kostkę. Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, wycinamy głąb i szatkujemy dość grubo. Warzywa wrzucamy do zupy i gotujemy jeszcze ok 15 min aż będą miękkie. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Mięso odkrajamy od kosci, kroimy w mniejsze kawałki i z powrotem wrzucamy do zupy.

Tagi:

ryż