ana9

ana9

Kucharz
[Przepisów: 12]

Zupa klopsikowa 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Pyszna pożywna zupka. Przepis dostałam od znajomej.

Zupa klopsikowa 2

Składniki:

Zupa klopsikowa 2

 

  • Mięso na klopsiki;
  • mięso mielone wieprzowe, lub mieszane ok 0.6 kg
  • cebula
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • 1 kajzerka do namoczenia w wodzie
  • Wywar na zupę;
  • paczka mrożonej włoszczyzny, paski
  • 1 serek topiony śmietankowy
  • 1 serek topiony ziołowy
  • sól, pieprz
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Zupa klopsikowa 2
Mięso przygotować tak jak na klopsiki ,czy mielone. W ok 3 litrach wody ugotować włoszczyznę /może być świeża, zetrzeć wtedy na tarce o grubych oczkach, lub pokroić w paseczki/ W czasie gdy gotuje się włoszczyzna z mięsa mielonego formułować małe klopsiki, takie, aby na raz zmieściły się do buzi.Kidy włoszczyzna będzie miękka, wrzucić klopsiki. Serki zmiksować blenderem z niewielką ilością zimnej wody i wywaru z włoszczyzny i wlać do zupy. Posypać koperkiem i gotowe